Har du møtt vår nye kollega, Jan?

Jan Marsli
Jan Marsli

Jan Marsli

Senior Manager Solutions

Vi er både stolte og glade over å ha fått Jan Marsli inn i Saribafamilien! Jan er en utrolig dyktig, og ikke minst interessant mann, og med sin bakgrunn innen psykologi og sine mange års erfaringen innen organisasjonskultur, employee experience og talent management kunne han ikke ha passet bedre inn hos oss i Sariba.

Vi har tatt en prat med han, slik at du også kan få gleden av å bli litt bedre kjent med Jan.

Hvem er du, Jan?

Jeg er en eventyrlysten og uredd fyr som er født og oppvokst i Stavanger. Der bodde jeg frem til 1997 da jeg bestemte meg for å studere psykologi og organisasjonspsykologi i England. Etter studiene ble jeg værende i England, fordi her fantes det så utrolig mange muligheter, rent karrieremessig.

Etter å ha jobbet i over 20 år i både Europa, Midtøsten, Asia og Nord Amerika, pakket jeg sakene mine og reetablert meg i Stavanger, med samboer og barn. Det er kjempekjekt å komme hjem igjen til både familie og venner, og jeg trives rett og slett veldig godt, hvis du ser bort i fra været.

Kan du fortelle litt mer om din bakgrunn, Jan?

Ja, det kan jeg gjerne 😊 Jeg har studert psykologi på Universitetet i Northampton og ved London Metropolitan University. Jeg har jobbet i flere, store konsulentselskaper og min ekspertise er innen fagfeltene Medarbeideropplevelse (Experience Management), Organisasjonskultur, Kompetanse og Talentutvikling.

Samtidig har jeg også vært involvert i ledelse og forretningsutvikling både i mine roller, og gjennom organisasjoner jeg har støttet. Det er jeg glad for, for det gir deg et perspektiv på fagområdet i en bredere forretningssammenheng. Det blir mye lettere å tenke ifra utsiden-inn. Jeg har også vært så heldig jeg har fått reise mye og bo i en rekke ulike land. På denne måten har jeg blitt kjent med utrolig mange forskjellige mennesker og kulturer; Jeg har egentlig vært heldig som har fått være med på så mye.

Hva har du lært av å bo og å jobbe på så mange ulike steder?

Det første jeg lærte var at det å forstå andre kulturer gir deg et perspektiv på mennesker og samhandling. Dette har hjulpet meg med det jeg gjør på jobb. Konkret har jeg brukt den kunnskapen til å hjelpe norske selskap med å etablere seg i utlandet, men dag til dag er det et perspektiv som ligger baki der, og hjelper meg forstå andre synspunkt og tanker på en annen måte og ikke minst hvordan internasjonale organisasjoner egentlig virker.

Det andre er at som expat, må du alltid si ja til alt – i alle fall det første året. Da jeg flyttet til Midtøsten og stod uten nettverk ble dette veldig synlig for meg. Jeg lærte fort at det var viktig å si ja til alle sosiale invitasjoner! På denne måten fikk jeg utviklet og utvidet nettverket, med kollegaers venner, og deres venner, som igjen ble mine venner.

Hvorfor Sariba?

Sariba er et superspennende selskap, og jeg opplever at vi kan utfylle hverandre på en god måte. Jeg har jobbet mye innen tradisjonell HR, med både rådgivning og teori. Jeg opplever at HR-industrien er bygget opp rundt en verden som ikke finnes lenger! Det meste er basert på psykologi ifra 60 tallet. I dag har vi jo tilgang til enormt mye informasjon og data, vitenskapen er ute i felten hos organisasjonene – ikke lenger reservert for universitetene. Da kan organisasjoner skape sine egne måter, som passer dem og deres ansatte.

Spørsmålet vi må stille oss er hvor skal HR sin fremtid være? Jeg mener at svaret på dette er at den skal være der hvor informasjonen om menneskene er! HR må ha løsninger basert på den tilgjengelige informasjonen. Og det er her Sariba kommer inn! Sariba leverer førsteklasses verktøy for nettopp dette, og sammen skal vi knytte mennesker og organisasjon sammen via data og informasjon!

Jeg synes det er superspennende å få være der hvor grunnlaget er, og få være i et selskap som forstår at vi sitter ikke bare på verktøy og prosesser, vi kan ta dette videre! HXM er en åpen bok som vi kan skrive i, og jeg gleder meg til å skrive noen fine ord i den med Saribafamilien.

Hva motiverer deg?

Min lidenskap er å knytte psykologi, teknologi og organisasjoner sammen! Det er jo det 2020 taller handler om! Vi er alle kunder og leverandører i det vi gjør her i livet. Vi må være empatiske; Vi må forstå unike kundebehov og finne løsninger som passer individet og organisasjonen. Vi må tenke utsiden-inn hele tiden, for det er det empati er – å forstå ting i fra andres perspektiv.

Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg til det meste! Jeg er en fyr som blir lett begeistret! Jeg gleder meg til en god middag, til noe som skal skje neste uke; det kan være både små og store ting! Jeg mener at du selv velger om du skal ha det bra, så da velger jeg å ha det veldig bra 😊

Marita Johansen

Marita Johansen

Consultant Manager

Jans leder, Marita Johansen, har følgende å si om sin nye kollega:

«Jeg er så stolt over at Jan har takket ja til å bli en del av Saribafamilien. Med Jan på laget har vi virkelig styrket vårt rådgivningsteam, med ekspertisekunnskap innen HXM og Qualtrics, Medarbeideropplevelse, Organisasjonskultur, Kompetanse og Talentutvikling.
Jan er en kunnskapsrik, lun og pedagogisk mann, så jeg gleder meg virkelig til å presentere han for våre kunder»

Vil du  vite mer om hva Jan kan hjelpe deg med? Da er du mer enn velkommen til å ta kontakt.

X
X