Møt Neman

Nenam Baig i Sariba

Visste du at Sariba har en dyktig konsulent på laget med unik kompetanse innen SAP Lønn – men som egentlig er aksjemegler?

Neman Baig er Senior Manager Solution med spesialisering innen SAP Lønn. Han er en allsidig og svært kompetent konsulent som kan ta rollen både som både løsningsarkitekt og prosjektdeltaker. Han har erfaring fra blant annet Forsvaret og Capgemini, og har jobbet med SAP Lønn siden 2003.

Vi har tatt en prat med Neman så du kan bli bedre kjent med ham.

Hvem er Neman, på jobb og privat?

Jeg jobber som konsulent i Sariba, med særlig kompetanse på SAP Lønn. Jeg har en bachelor i finans fra BI, og gikk ut i 2001. På privaten er jeg gift og er pappa til to herlige barn på 7 og snart 2 år. Innimellom slagene er jeg også fotballtrener for et lag på ganske høyt nivå, men har aldri spilt på det nivået selv. Jeg ser på meg selv som positiv, utadvendt og lærevillig – det kommer godt med i jobben som konsulent.

Hvorfor akkurat SAP Lønn?

Det var egentlig litt tilfeldig. Jeg er opprinnelig utdannet som aksjemegler, men det var tøffe tider for meglere akkurat da jeg var nyutdannet. Jeg var et år i Forsvaret, der kom jeg inn i lønnsavdelingen akkurat da de implementerte SAP – det ble veien inn.

Lønn er komplekst, og alle land har egne regler og retningslinjer. Det er en ganske unik kompetanse å ha, og jeg opplever det som en stor fordel å kunne det.

Jeg har vært med i veldig mange prosjekter, både små og store. Jeg har også sittet ute hos kunden og driftet deres løsning, det var det jeg begynte med hos Forsvaret. Hos Capgemini jobbet jeg mer rendyrket som konsulent, og derfra tok jeg steget til Sariba som ekspert på SAP Lønn.

Hva slags erfaring har du som er relevant for jobben din i Sariba?

Jeg har deltatt i mange prosjekter i ulike bransjer, både nasjonale og internasjonale, blant annet innen olje, bygg, telecom, samt offentlig sektor.

Hvorfor akkurat Sariba?

Jeg jobbet sammen med flere fra Sariba på prosjekter i mine tidligere stillinger, og kjente derfor til Sariba som konsulenthus – de har et godt rykte. I Forsvaret var Sariba en del av prosjektteamet, og jeg fikk et godt innblikk i deres kompetanse og ekspertise innen SAP HR. Dermed ble det et naturlig valg da jeg ønsket å spisse meg videre.

Det er et godt og sosialt miljø i Sariba, og alle er veldig glad i å dele og lære bort. Jeg er en type som trenger å lære noe nytt for å bli utfordret til å gjøre en enda bedre jobb. Det er det fine med å være konsulent – man lærer hele tiden, og i Sariba får jeg gode muligheter til å videreutvikle meg.

Hva er det beste med jobben i Sariba?

Det å få jobbe med så mange ulike kunder og fagområder, og å få nye utfordringer hele tiden i et faglig sterkt miljø med dyktige og hyggelige kolleger. Det er det aller beste med Sariba.

Hva motiverer deg?

Å takle utfordrende oppgaver og lære nye ting er motiverende. Men det er minst like motiverende å lære bort til andre, støtte og bistå dem så de utvikler seg videre.

Hva mener du er det viktigste i et vellykket prosjekt?

Jeg har jobbet med både store og små prosjekter, og bidratt med alt fra å analysere, designe, implementere, lære opp, teste og supportere. Alle faser og oppgaver er like viktige i et vellykket prosjekt. I tillegg er det viktig å dele kunnskap innad i prosjektet og med de som skal følge opp kunden etterpå.

Hvilke trender tror du vi kommer til å se innen HR og teknologi de neste årene?

SuccessFactors ECP – en payrolløsning som ikke har kommet i Norge ennå, men den vil komme. Det internasjonale markedet går den veien, men Norge henger litt etter. Som en forløper til ECP kommer SuccessFactors PCC – payroll control center.

Jeg tror prosessene vil endres på grunn av automatisering. Det vil bli mindre behov for manuell utfylling og kontroll av for eksempel skjemaer, og mer automatiske kontroller. Et eksempel er som nevnt PCC, der kontroller og feilrettinger er automatisert. Cloud og bot/robot vil vi også se mye mer av innen HR de neste årene.

Vil du vite mer om Neman og hva han kan bidra med i ditt prosjekt? Ta kontakt med Marita Johansen.