Ved å ha fokus på etterfølgerplanlegging vil du

Lære

Fremme faglig vekst og utvikling

ikon

Avdekke og tette kompetansegap

ikon

Maksimere karrièremuligheter for topptalenter

ikon

Bli et førstevalg som arbeidsgiver

Planlegg for fremtiden – etterfølgerplanlegging og medarbeiderutvikling

Hva skjer i din bedrift når nøkkelpersoner slutter? Dette er sannsynligvis ikke noe du liker å tenke på, men det å ha en prosess for både styring av etterfølgelse og medarbeiderutvikling kan faktisk øke motivasjonen til dine ansatte.Visste du at turnoveren for aldersgruppen under 35 år er ca 20 prosent, og at den for aldersgruppen 35 – 49 år er på ca 10 prosent? Med disse tallene i bakhodet er det viktig å lage en plan slik at du ikke står uforberedt den dagen en nøkkelperson går ut av døra for siste gang.

Kjente utfordringer knyttet til medarbeiderutvikling og etterfølgerplanlegging

  • Ansatte har ingen utviklingsplan 
  • Ansatte vet ikke hvilke roller de kan strekke seg etter
  • Bedriften har ingen plan når nøkkelpersoner i selskapet forsvinner
  • Bedriften har ikke definert potensielle etterfølgere til kritiske stillinger
  • Man har for lite kunnskap om hvilke kompetanser de ansatte besitter

Å ha en god prosess for etterfølgerplanlegging er ikke det samme som å ønske at dyktige medarbeidere skal slutte. Etterfølgerplanlegging handler om å ha en plan som sørger for at dine aller beste talenter blir i din bedrift, ved å vise de hvilke karrieremuligheter som faktisk finnes. Ved å inkludere fremtidige karrieremuligheter i dine medarbeideres utviklingsplan lar du de løfte blikket og se hva fremtiden faktisk kan bringe, samtidig som du både kartlegger kompetanse og avdekker kompetansegap.

Jente poserer foran et skrivebord

Hvilken løsning bør du velge?

Det finnes flere ulike systemer for medarbeiderutvikling og etterfølgerplanlegging, og vi har full forståelse for at det å sette seg inn i hva de ulike systemene inneholder er en omfattende oppgave. Vi i Sariba har i over 20 år levert HR-systemer til både store og små bedrifter, i offentlig og privat sektor, og har god erfaring når det kommer til rådgivning av våre kunder. Vi hjelper deg selvsagt med å velge den løsningen som er tilpasset de behovene du har, både i dag og i fremtiden.

Krykker som står lent inntil en sofa
Coworking and corporate colleagues working in designer architect office

SAP SuccessFactors Etterfølgerplanlegging og medarbeiderutvikling – planlegg for fremtiden

SAP SuccessFactors Succession & Development er en smart løsning som hjelper deg med å kartlegge kompetansen i bedriften, slik at du kan jobbe mer strategisk og langsiktig med utvikling og rekruttering av nye talenter. Med SAP SuccessFactors Succession & Development tetter du raskt kunnskapshull, noe som sørger for at du har kompetansen som trengs for å fortsette å skape gode resultater i fremtiden.

Mer om løsningen

Løsningen bruker smarte kartleggingsverktøy for å identifisere ulike ferdigheter, og gir deg verdifull innsikt i potensial og skjulte talenter. Dette gjør at ledere raskt kan sikre at ansatte bruker ferdighetene sine der de trengs mest og at de utvikler seg best mulig. SAP SuccessFactors Succession & Development gir også de ansatte mulighet til å opprette og administrere egne mål for personlig utvikling, samtidig som løsningen tilrettelegger for rask læring gjennom målrettede utviklingsplaner og innovative mentorprogrammer. På denne måten vil du både engasjere og motivere dine ansatte til å følge sine utviklingsplaner, og til å nå sine kompetansemål.

Virksomheter med suksessfulle etterfølgerplaner opplever

Fart

1,7 ganger mer effektive i å beholde de som presterer best

Share

2 ganger mer effektive i å dele talent på tvers av selskapet

ikon

50% raskere til å oppnå produktivitet for interne vs. eksterne ansettelser

Bruker du allerede SAP HCM?

Da vet du at har du valgt et robust og driftssikkert HR-system. Vi i Sariba har jobbet med SAP HCM i over to tiår, og kan med hånden på hjertet si at vi er blant de aller beste innen dette fagfeltet. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å både vedlikeholde og videreutvikle sitt SAP HCM system, og når du på et tidspunkt er klar for å ta steget over i skyen og til SAP SuccessFactors, kan du være trygg på at vi loser deg trygt i havn.

Mann snakker i telefonen