ANSETTER DU DE BESTE HODENE I DIN BRANSJE?

Å ansette, utvikle og beholde de riktige personene i organisasjonen har en helt klar og målbar innvirkning på resultatene i din bedrift. Men hvor mye tid bruker du på en rekruttering? Og synes du det er vanskelig å finne de virkelig gode talentene, de aller beste hodene, de som virkelig vil gjøre en forskjell for selskapet ditt? Feilansettelser er både dyrt og tidkrevende, og dårlige rekrutteringsrutiner er en av hovedårsakene til at dette skjer.

De gode nyhetene er at det finnes en svært god løsning for rekrutteringsprosessen, en løsning som vil imponere alle som tar den i bruk, fra HR til potensielle kandidater.
Løsningen lar deg finne topptalenter, og sørger for at de engasjerer seg i din bedrift slik at de og til syvende ansettes hos nettopp deg. Den er enkel å bruke og guider deg gjennom alle steg i rekrutteringsprosessen.

Vil du vite mer om rekrutteringsprosessen? Last ned vår hurtigguide ->

Design uten navn 1
last ned vår guide

Kjente utfordringer knyttet til rekrutteringsprosessen

Vår erfaring viser at mange bedrifters rekrutteringsprosesser er både manuelle og omfattende. I tillegg brukes det unødvendig mye tid på å administrere selve prosessen. Mangelen på systemstøtte og en godt gjennomtenkt prosess kan føre til en rekke usikkerhet knyttet til rekruttering:

  • Hvem oppretter jobbrekvisisjonen og hvem skal godkjenne rekrutteringen?
  • Hvilke kompetanse skal vår nye kollega ha?
  • Skal vi gjennomføre en form for testing?
  • Hvilke kandidater skal vi kalle inn til intervju, og hvem gjør dette?
  • Når og hvor skal intervjuene holdes, og hvem følger opp dette?
  • Hvem fra oss skal delta på intervjuet og hvordan skal vi vurdere kandidatene?