Kjente utfordringer knyttet til onboardingsprosessen

ikon

Mange er opptatt av onboarding, men mangler et system å støtte seg på

ikon

Onboardingsprosessen er lite gjennomtenkt og varierer fra gang til gang

ikon

Perioden fra ansettelse til oppstart blir lite engasjerende for den nyansatte

ikon

Mangel på planer fører til at det tar urimelig lang tid for den nyansatte å kunne bli produktiv i jobben sin

Onboarding – hvordan tar du imot dine nyansatte?

Det å ha gode rutiner for å ønske nyansatte velkommen om bord, er så mye mer enn en felles lunsj og en Powerpointpresentasjon av bedriftens visjon. Onboardingsprosessen kan faktisk begynne i det ansettelseskontrakten er signert, og på denne måten vil ditt nyansatte talent føle seg både forberedt og ivaretatt allerede lenge før første arbeidsdag. 

En moderne onboardingsløsning forbereder din nye kollega på en karriere hos deg, blant annet ved å svare på alt det han lurer på; når og hvor skal jeg møte opp? Får jeg en fadder, og hvem blir i såfall dette? Hvem kan jeg stille praktiske spørsmål? Hvor kan jeg hente pcen min, og får jeg ny mobiltelefon? Må jeg kjøpe denne selv og få beløpet refundert, eller får jeg utdelt en når jeg kommer på jobb? Og hvordan blir det egentlig med dette simkortet? I tillegg kan du planlegge for første arbeidsdag ved å avtale møter, anbefale hvilke personer din nye kollega bør snakke med og bestille alt av relevant utstyr. Gi din nye kollega tilgang til å delta på ulike kurs, og å lese seg opp på det du mener er nødvendig for å få en så god start som overhodet mulig. 

Høres bra ut ikke sant?

Velg et system som får frem det beste i deg

Det å føle seg sett og ivaretatt er viktig for alle på en arbeidsplass, men har du tenkt på hvor mye dette faktisk betyr for en nyansatt? Det å ha en gjennomtenkt onboardingsprosess som støttes av en solid løsning, er viktigere enn mange tror. Hadde det ikke vært fint med et system som både husker på og hensyntar det vi som har vært ansatt en stund tar for gitt, og som på den måten lar din nye kollega finne sin plass i bedriften og raskere bli produktiv?

Hvilken onboardingsløsning bør du velge?

Det finnes flere ulike løsninger for onboarding, og vi har full forståelse for at det å sette seg inn i hva de ulike systemene inneholder er en omfattende oppgave. Vi i Sariba har i over 20 år levert HR-systemer til både store og små bedrifter, i offentlig og privat sektor, og har god erfaring når det kommer til rådgivning av våre kunder. Vi hjelper deg selvsagt med å velge den løsningen som er tilpasset de behovene du har, både i dag og i fremtiden.

Dame noterer i en notatblokk

SAP SuccessFactors Onboarding – En smidig løsning for dine nye talenter

SAP SuccessFactors Onboarding er en praktisk løsning som sørger for at nyansatte blir produktive på rekordtid. Løsningen inneholder flere smarte verktøy som styrker opplæringen og sørger for at nyansatte blir komfortable selv før de har startet i sin nye jobb.

SAP SuccessFactors Onboarding guider både HR-avdelingen, ledere og den nyansatte raskt gjennom alle trinnene i onboardingsprosessen, så bedriften kan korte ned på oppstartsfasen. Faktisk lar løsningen deg starte med onboarding av din nyansatte kollega i det kontrakten er signert. 

Hva skjer ved nyansettelse?

Når den nyansatte starter i jobben, får vedkommende tilgang til sitt nettverk og kan begynne å lære i eget tempo ved å gjennomgå innhold som er relevant for sin rolle. Med SAP SuccessFactors Onboarding kan også ledere enkelt definere kort- og langsiktige mål som den nyansatte kan starte å jobbe mot med en gang. Løsningen er en del av SAP SuccessFactors HCM suite og kan brukes selvstendig eller som en integrert en del av din talentstyringsstrategi.

Bruker du allerede SAP HCM?

Da vet du at har du valgt et robust og driftssikkert HR-system. Vi i Sariba har jobbet med SAP HCM i over to tiår, og kan med hånden på hjertet si at vi er blant de aller beste innen dette fagfeltet. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å både vedlikeholde og videreutvikle sitt SAP HCM system, og når du på et tidspunkt er klar for å ta steget over i skyen og til SAP SuccessFactors, kan du være trygg på at vi loser deg trygt i havn.

Gevinster

Se

Økt sannsynlighet for at medarbeidere blir lengre (Opptil 70% forbedring)

ikon

Medarbeidere blir raskere produktive (Opptil 60% forbedring)

ikon

Økt medarbeiderengasjement (en 50% økning er mulig)