Hvordan tar du i mot nye kollegaer?

Det å ha gode rutiner for å ønske nyansatte velkommen, er så mye mer enn en felles lunsj og en Powerpointpresentasjon av bedriftens visjon. Onboardingsprosessen kan faktisk begynne i det ansettelseskontrakten er signert, og på denne måten vil ditt nye kollega føle seg både forberedt og ivaretatt allerede lenge før første arbeidsdag.

En moderne onboardingsløsning forbereder din nye kollega på en karriere hos deg, blant annet ved å svare på alt det hen lurer på; når og hvor skal jeg møte opp? Får jeg en fadder, og hvem blir i så fall dette? Hvem kan jeg stille praktiske spørsmål? Hvor kan jeg hente pc-en min, og får jeg ny mobiltelefon? Må jeg kjøpe denne selv og få beløpet refundert, eller får jeg utdelt en når jeg kommer på jobb? Og hvordan blir det egentlig med dette sim-kortet?

I tillegg kan du planlegge for første arbeidsdag ved å avtale møter, anbefale hvilke personer din nye kollega bør snakke med og bestille alt av relevant utstyr. Du gir også din nye kollega tilgang til å delta på ulike kurs, og å lese seg opp på det du mener er nødvendig for å få en så god start som overhodet mulig.

Høres bra ut ikke sant?

onboarding
last ned vår store onboardingsguide
Mønster

kjente utfordringer knyttet til onboarding

Det finnes mange utfordringer knyttet til onboarding. Under finner du noen av dem.

  1. Du mangler et system som støtter prosessen

  2. Onboardingsprosessen varierer fra gang til gang

  3. Mangel på planer fører til at det tar lang tid før din nye kollega blir produktiv i jobben sin

  4. Perioden fra ansettelse til oppstart er lite engasjerende for din nye kollega

Hvilken Onboardingsløsning bør du velge?

Det finnes flere ulike løsninger for onboarding, og vi har full forståelse for at det å sette seg inn i hva de ulike systemene inneholder er en omfattende oppgave. Vi i Sariba har i over 20 år levert HR-systemer til både store og små bedrifter, i offentlig og privat sektor, og har god erfaring når det kommer til rådgivning av våre kunder.

Vi hjelper deg selvsagt med å velge den løsningen som er tilpasset de behovene du har, både i dag og i fremtiden.

entrepreneurs and business people conference in me PZ2RB6A scaled

Vil du vite mer?

Om onboarding, SAP SuccessFactors, eller hvor du skal begynne? Kontakt oss gjerne, og vi hjelper deg i gang, slik at du får valgt et system som får frem det beste i deg og dine ansatte.

kontakt oss