Mitt liv som SuccessFactors consultant

Pult med briller, bok og MacBook. Min hverdag som SucessFactors consultant.

Mitt navn er Siri Jensen, jeg er 28 år og jobber som SuccessFactors consultant i Sariba. For nøyaktig et år siden gikk jeg rett fra skolebenken og inn i drømmejobben, i et godt etablert konsulenthus. Jeg var spent på hva arbeidshverdagen skulle by på, magefølelsen min var god, og opplevelsene av å være ansatt i Sariba har absolutt stått til forventningene.

Mitt liv som SuccessFactors consultant

Før første arbeidsdag var jeg veldig spent på hva rollen som SuccessFactors consultant ville inneholde. Jeg visste en del, men mye var fortsatt ukjent. Jeg ble introdusert for SuccessFactors allerede første dag, og jeg må si at det var utrolig spennende!

Før jeg satt meg på skolebenken hadde jeg jobbet 10 år i en bransje hvor man bruker mange forskjellige systemer for oppfølging av HR-oppgaver. Word ble brukt til både medarbeidersamtaler og prosedyreoppfølging, og når jeg nå ble jeg introdusert for SuccessFactors, og skulle lære at det fantes et system som tar hånd om alle HR-prosessene, var det nesten for godt til å være sant. Kunne det virkelig være et system som håndterer det hele? De viste seg at det kunne det!

SuccessFactors er et skybasert HR-system som dekker alle relevante HR-prosesser. Det er utrolig fleksibelt, og kan nærmest «designes» etter kundebehov. I tillegg er det modulbasert. Det betyr at du kan velge om du vil ta i bruk en del av løsningen, flere deler eller alle. Det vil si at det kan tilpasses dine behov, og det er svært fleksibelt.

 

Siri sertifisert i SuccessFactors

Siri Jensen – SuccessFactors consultant i Sariba

Neste steg

Etter å ha fått en innføring i systemet, fikk jeg være med mine nye kolleger ut til kunder. Der fikk jeg delta i workshops og se hvordan man går frem for å designe en kundes versjon av SuccessFactors ved hjelp av workbooks. Etter dette fikk jeg bruk for mine studieteknikker. Nå var det min egen sertifisering som stod for tur. Her var det mye som skulle leses, forstås og pugges, før en omfattende eksamen måtte gjennomføres. Heldigvis gikk det bra, og jeg er nå sertifisert i modulen Performance & Goals (mål og medarbeidersamtale).

Etter at sertifiseringen var i boks er jeg nå i full sving ute hos kunder. Min arbeidshverdag går ut på å hjelpe kundene med å sette opp systemet, og når systemet er klart er det duket for opplæring. Jeg bistår også kundene når systemet skal testes, og når systemet er satt i produksjon er jeg en del av Saribas supportavdeling, hvor jeg både gjør tekniske endringer og veileder kundene hvis de står fast. Hver dag byr på nye, spennende oppgaver som skal løses, og ingen dager er like.

Som SuccessFactors consultant jobber jeg i skjæringspunktet mellom teknologi og mennesker. Jeg elsker å få bruke alle mine personlige egenskaper og å få være med å effektivisere våre kunders systemer og prosesser, dette gir meg stor glede.

Vil du vite mer om SuccessFactors, eller om hva Siri kan hjelpe deg med? Da er du velkommen til å kontakte Håvard Aspenes.