hjemmekontor og hjemmebarnehage

Når barna blir dine nye kolleger – historier fra hjemmekontor og hjemmebarnehage

Vi i Sariba er en sammensatt gruppe med mennesker. Vi har ulik alder, vi både bor og jobber på forskjellige steder, noen har små barn, noen har voksne barn, mens andre ikke har barn. Vi befinner oss altså i ulike livssituasjoner. Situasjonen Coronaviruset har satt oss i, oppleves derfor ulikt for de fleste av oss, men det vi har til felles er at vi alle bidrar i den nasjonale dugnaden mot Coronaviruset. Det gjør vi ved å jobbe på hjemmekontor.  Det å jobbe hjemmefra er de fleste av oss vant til, men det å skulle kombinere hjemmekontor og hjemmebarnehage og hjemmeundervisning, og at all sosial omgang skal skje via Skype, det var nytt for oss alle.

Våre kolleger Katrina og Maja har blogget om deres nye hverdag.

Hjemmekontor og hjemmebarnehage. Og hjemmeskole!

De siste ukene har alt vært snudd på hodet. For verden, for Norge, for den norske økonomien, for arbeidsplasser, men også for meg. Å jobbe på hjemmekontor er en ting, det er jeg jo vant til fra tid til annen, men det å kombinere hjemmekontor og hjemmebarnehage OG hjemmeskole, den var ny. Og utfordrende.

Jeg er mamma til to, en gutt på 11 og en jente på 2. Det sier seg selv at de i utgangspunktet har ganske ulike behov. Til vanlig er jo ikke det et problem. Hun på 2 er i barnehagen, og han på 11 er på skolen, han kommer hjem og gjør leksene sine. Han er en flink fyr. Men når alle er hjemme samtidig er det klart at dette byr på en hel del nye, og hittil ukjente, utfordringer.

Jeg er ingen pedagog. Det skal være sikkert og visst. Og når man plutselig både skal forklare hvordan man deler 53 på 9, gjennomføre et naturfageksperiment og gjøre gymlekser, samtidig som 2-åringen drar deg i buksebenet og sier «leke litt, mamma», da blir 53 delt på 9 vanskelig å forklare.

Organisering av livet

Men det gjelder jo bare å få organisert dagen! Heldigvis er jeg ganske glad i organisering! Og jeg har barn som er glade i å sove, og jeg er glad i stå opp tidlig! Så jeg begynner dagen klokken 06.00. På den måten får jeg minst 1,5 time til å jobbe helt i fred før noen andre våkner. Bortsett fra mannen min da, men han klarer seg selv 😊.

Vi har skjønt at det er viktig med rutiner, så etter frokost må alle ut av pysjen og kle på seg, før skoledagen begynner for han eldste. Hun yngste perler og tegner og leker og roter og ser på barne-TV, samtidig. Noen telefonmøter tar vi i hagen, slik at hun kan hoppe på trampoline, og på denne måten er alle ganske happy. Også sover hun 2 timer på dagen. Jeg skal innrømme at det passer veldig godt akkurat nå. I tillegg tar storebror over barnepass så fort han er ferdig med skoledagen sin.

God hjelp fra skolen

Skolen gjør en god innsats med oppfølging på dagtid og morfar følger opp matteleksene pr telefon (53 delt på 9 er 5,89). I dag ble det arrangert Skypebarnehage for alle på avdeling Gul i alderen 1-3 år. Det tok 13 minutter før de ble lei, men det virket som om de synes det var hyggelig å se hverandre.

hjemmebarnehage

Hennie på Skyepbarnehage

Jeg er også heldig og har en arbeidsgiver som tilrettelegger for meg. Hvis jeg opplever at det blir for mye å jobbe fullt, samtidig som man skal ha hjemmeskole og hjemmebarnehage, flytter de oppgaver fra meg til noen andre.

Det å jobbe hjemmefra er ellers ingen utfordring. Vi har alle de tekniske løsningene vi trenger for å få det til, og jeg er vant til å ha Skype eller Teamsmøter med både kunder og kolleger. Mange av kollegene mine jobber jo hjemmefra til vanlig, men jeg må innrømme at jeg savner de. På mandag hadde vi en Skype-lunsj. Det var en fin løsning.

Men aller hyggeligst blir det når verden blir normal igjen. Uansett om det er om en uke eller en måned eller mer, gleder jeg meg til å lunsj med kollegene mine. Da blir det 4 Rugsprø med gulost og syltetøy klokken 11.00. I mellomtiden går alt bra på Skype 😊

Hilsen Maja

Full stopp og sirkus

Hei! Jeg heter Katrina, jeg er gift med Christian og sammen har vi to fine gutter, William på 4 år og Filip på 2 år. Etter mange år i Oslo, flyttet vi hjem til Sandefjord. Her fikk vi bedre plass og nærhet til familien, noe som var veldig fint med to små og aktive gutter. Jeg opplever at Sariba er en superfleksibel arbeidsgiver. De har virkelig tilrettelagt for meg sånn at jeg kunne fortsette å være en del av Saribateamet, og det er jeg veldig glad for!

Jeg jobber til vanlig hjemmefra tre dager i uka, og de to andre pendler jeg med tog inn til Oslo. Man skulle derfor tro at overgangen til fulltids hjemmekontor skulle være en enkel sak for meg, men det viste seg at det å kombinere full jobb på hjemmekontor og hjemmebarnehage er ganske krevende! Jeg opplevde at hele hverdagen fikk en bråstopp, før den gikk over i fullt sirkus og nå er plutselig barna mine nye kolleger.

Levere både hjemme og på jobb

Jeg er opptatt av å levere, og jeg ønsker å være 100 % tilstede i det jeg gjør, enten jeg er på jobb eller på hjemmebane. Den nye Coronahverdagen har virkelig satt meg på prøve og det kreves både disiplin og struktur for å få dette til å fungere. De siste ukene har jeg fått kjenne på kaoset, men jeg må si at det går også helt fint. Det er mye liv og røre i hverdagen og de små nye kollegene mine sprer mye glede.

I tillegg er jeg veldig heldig som har Sariba som arbeidsgiver. Sariba var raskt på banen både med informasjon og veiledning. I en uoversiktlig situasjon synes jeg denne informasjonen både beroliger og bidrar, slik at vi klarer å tilpasse oss.

En ny form for skiftarbeid

For å få det hele til å gå rundt, har Christian og jeg delt opp arbeidsdagen i to skift. Barn er jo veldig glad i rutiner, så vi prøver å kjøre samme struktur hver dag. Det er frokost, tannpuss og på med klær før hjemmebarnehagen starter for fullt med lek både ute og inne. Christian aktiviserer barna frem til tolv, før jeg tar over skiftet. På den måten får vi jobbet 50 % hver. Men selv om vi har en god plan, er det ikke alltid at barna er helt med på hvem som er på jobb i hjemmebarnehagen når 😊. Og jeg innrømmer også at det har blitt litt flere Kinderegg og litt mer iPad enn til vanlig.

hjemmekontor med hjelp

Katrina får god hjelp på hjemmekontor!

For meg som har to små hjemme, opplever jeg at både Sariba og kollegene mine strekker seg langt for å hjelpe i situasjonen vi befinner oss i. For de Sariba-ansatte som nå er hjemme med barn, har Sariba tilrettelagt for hver enkelt av oss, slik at den nye hverdagen skal gå så smertefritt som mulig. I tillegg har jeg veldig greie kolleger som virkelig ønsker å bidra der det trengs. Det vil si at de som har litt ekstra kapasitet tar litt av arbeidsmengden, slik at vi alle får levert som planlagt. Det er veldig fint!

God stemning i en uvanlig situasjon

I tillegg synes jeg at alle vi i Sariba jobber sammen for å skape god stemning i denne uvanlige situasjonen vi befinner oss i. Vi har både hatt digital lunsj og digital fredagspils. Vi er flinke til å ta en kaffe på Skype, og alt dette er med på å holde motivasjonen oppe og kommunikasjon i gang. Når det fungerer hjemme fungerer det også på jobb. Vi er veldig gode på teamarbeid, og sammen klarer vi å levere det vi skal til kundene våre.

Dette klarer vi, men det skal bli godt med hverdag igjen.

Om du trenger hjelp til noe i disse Coronatider er du selvsagt velkommen til å ta kontakt.

Hilsen Katrina