Motivasjon og hjemmekontor

Motivasjon og hjemmekontor

Motivasjon og hjemmekontor

Hei, jeg heter Siri og jobber som konsulent i Sariba. De siste månedene har vært alt annet enn normale, og Corona-kontor har vært litt å bryne seg på, det skal jeg ærlig innrømme. Når jeg sitter her, alene på hjemmekontoret mitt, kjenner jeg at jeg må jobbe litt ekstra med motivasjonen, og for å få dette til å fungere er rutiner helt avgjørende for meg.

Som konsulent i Sariba er vi heldigvis vant til å jobbe både digitalt og på ulike steder gjennom arbeidsuka. Fleksibilitet er et stort pluss i denne jobben, men akkurat i disse tider mangler det litt på variasjon, og jeg savner å møte kolleger og kunder.

Jeg synes vanligvis det er supert å ha mulighet til å jobbe hjemmefra når det trengs, men etter to måneder må jeg innrømmet at det begynner å bli litt kjedelig. Jeg savner lunsjpausene, jeg savner skravling ved kaffemaskinen, jeg savner å møte kunder, kolleger, ja jeg savner mennesker! Jeg trives aller best med mennesker og impulser rundt meg, når vi kan jobbe sammen og spille hverandre gode. Vi gjør jo fortsatt det, men på andre arenaer, så vi har blitt rå på Teams-møter!

Flatpakket hjelp

Jeg bor i en 65-kvadrats leilighet med min samboer som er permittert fra jobb. Det vil si at han er hjemme. Hele tiden. Vi har heldigvis et gjesterom, som nå har blitt omgjort til Corona-kontor. Mannen ble sendt på IKEA og både handlet og skrudde kontorpult. Jeg har fått det ganske så fint, og jeg får arbeide i fred. Det at jeg slipper å å be samboeren min om være stille åtte timer om dagen, slik at jeg kan få jobbet er jo også topp, en såkalt vinn-vinn situasjon. En smart investering for parforholdet (et lite tips fra meg, der altså 😊).

Siri på hjemmekontor

Kaffe og ny kontorpult

Motivasjon og hjemmekontor

Så, hva gjør jeg for å holde fokus og konsentrasjonen oppe på Corona-kontoret? Svaret er rutiner.

Heldigvis er jeg både glad i og god på dette, noe jeg har igjen fra studietiden. Sariba er min første jobb etter studiene, og jeg har det friskt i minne hvordan «hjemmeskole» fort kunne gli over i noe annet enn studier. For å forhindre dette var det rutiner som gjaldt da, og det er rutiner som gjelder nå.

Slik ser min Corona-hverdag ut:

1. Jeg står opp til omtrent samme tid hver dag (06.00) – koker meg en kopp kaffe – vanligvis ville jeg tatt denne på badet mens jeg ordnet meg. Jeg har istedenfor kost meg med kaffen i fred og ro fremfor mailboksen hvor jeg strukturert opp dagen.
2. Neste del på programmet er fysisk aktivitet. For meg er aktivitet viktig. Jeg må røre meg for at jeg skal fungere best mulig. Jeg bytter på å løpe og å gå, annen hver dag. Fysisk aktivitet er for min del like nødvendig som å pusse tennene.
3. Deretter har jeg delt opp dagene mine i små bolker. Jeg jobbet omtrent 45 minutters intervaller fremfor PC-en – så har jeg tatt en benstrekk. Og kokt meg ny kaffe, I tillegg tar jeg meg tid til å spise ordentlig og skikkelig.

Det normal i det unormale

Ved å ta vare på rutinene mine får jeg litt normalitet opp i alt det unormale, og det kjennes godt. Nå åpner jo kontorene sakte men sikkert og jeg gleder meg over at vi går tilbake til normalen. I mellomtiden holder jeg på rutinene mine, med kaffe, trening og 45 minutters jobbintervaller.

Hvordan går det egentlig med deg på hjemmekontor?

Vil du bli bedre kjent med oss? Da er du mer enn velkommen til å ta kontakt.