Har du møtt Joule?

Joule - SAPs digitale assistent

I en tid der teknologien konstant endrer måten vi jobber og lever på, presenterer SAP sin digitale assistent Joule: en gamechanger i HR-verdenen. Joule er ikke bare en ny funksjon; Hun er en revolusjon som har kommet for å gjøre arbeidsdagen både enklere og mer effektiv for ledere og ansatte og deg som jobber innen HR. I denne artikkelen vil dykke ned i hva vi mener gjør Joule til en glimrende digital assistent allerede i dag, hvilke utfordringer hun løser, og hva du kan forvente av henne i fremtiden.

Hvorfor Joule?

Se det for deg: Du skal registrere feriedager i HR-systemet ditt. Det er minst et halvt år siden du gjorde det sist så du husker ikke helt hvor du skal trykke i systemet for å finne frem, og du har heller ikke helt klart for deg hvor mange feriedager du har igjen. Også kommer Joule og løser det hele for deg!

Du trenger ikke lenger logge inn og finne frem i HR-systemet, verken for å registrere feriedagene eller for å finne ut hvor mange dager du har til gode. I stedet finner du Joule og ber henne registrere feriedagene for deg. Dette gjør du selvsagt etter at du har spurt henne hvor mange dager du har igjen til å kose deg på hytta. Eller i varmere strøk. Eller hjemme.

For ledere og ansatte som ikke bruker spesielt mye tid i sitt HR-system, kan det være en utfordring å navigere gjennom de ulike menyene, selv om du egentlig har et brukervennlig system. SAPs nye digitale assistent fjerner denne hindringen, og hjelper dine ansatte med å finne frem til det de trenger i systemet. Du kan ganske enkelt spørre: «Hvilket kostsenter tilhører Kari Kontoransatt?» Eller «Kan du finne frem lønnslippen min for januar»? Du trenger ikke å vite hvor du skal lete eller hvilke knapper du skal trykke på. Joule tar seg av det hele for deg og for dine ansatte. Hun gjør rett og slett arbeidshverdagen mye enklere og gir deg tid til å fokusere på de oppgavene som virkelig betyr noe.

Enklere også for ledere

Det finnes utallige mellomledere rundt omkring, og de jobber ofte både operativt og administrativt. For en leder som sjelden oppretter nye stillinger, kan det være vanskelig å huske hvordan man gjør nettopp det. «Hvor var det jeg skulle gå inn? Og hvilken informasjon var det jeg skulle fylle inn»? Ved hjelp av naturlig språk hjelper Joule deg gjennom prosessen, og i stedet for å bli frustrert over å ikke finne riktig meny, hjelper hun deg slik at du har den nye stillingen på plass fortere enn du kan stave kunstig intelligens.

Også bedre for den ansatte

Se for deg følgende scenario: Du har jobbet et års tid i det som må kunne karakteriseres som drømmejobben. Du landet den rett etter studiet, og gleder deg til hver dag på jobb. Arbeidsgiveren er bra, kollegaene er strålende, og oppgavene er både spennende og utfordrende. Du jobber ikke i HR. Og heller ikke som leder, og du bruker derfor ikke HR-systemet så ofte.

Men nå har muligheten som (av og til) følger med en fast jobb dukket opp. Du drømmer om å kjøpe deg et eget sted å bo! Banken vil se lønnsslipper for de tre siste månedene, samt årsoppgaven fra i fjor. Men hvor i all verden finner du det? Du husker at noen snakket om det under onboardingen din, men du har jo ikke hatt behov for disse dokumentene – før nå.

Heldigvis har arbeidsgiveren din et skikkelig bra HR-system, nemlig SAP SuccessFactors. Og fordi de ligger langt fremme i løypa, har de valgt å ta i bruk den digitale assistenten, Joule. Du trenger derfor ikke å huske hvilken sti du skal gå for å finne dokumentene du trenger – Du spør i stedet Joule. Og voila! Der fikk du dokumentasjonen du trengte.

I tillegg til å hjelpe deg med å finne dokumenter, søke på ferie, og å finne ut hvor mange feriedager du har til gode, bruker du SAPs digitale assistent til å føre timer. Du forteller henne rett og slett når du kommer på jobb – og når du går. Enkelt og greit.

På denne måten er Joule med på å øke medarbeideropplevelsen, noe som er viktig i dagens arbeidsmarked. Kampen om å tiltrekke og beholde de klokeste hodene i bransjen er tøffere enn noensinne , og ved å legge til rette for en glimrende medarbeideropplevelse, gir du dine ansatte gode grunner til å velge akkurat deg.

Hva kan du vente deg av Joule?

Bruker du engelsk som forretningsspråk? Da er alt allerede klappet og klart. Joule er allerede tilgjengelig på engelsk, og en norsk versjon er på SAPs agenda. Selv om Joule ikke er tilgjengelig på norsk pr i dag, betyr det ikke at vi i Norge ikke kan benytte oss av Joules glimrende egenskaper. Det betyr bare at vi må be om hjelp på engelsk. I fremtiden vil Joule selvsagt være tilgjengelig på norsk – imellomtiden kan vi jo øve på engelske gloser.

Pr i dag har SAP definert over 60 bruksområder som Joule kan hjelpe deg med, og listen vokser stadig. Vi er helt sikre på at Joule i ganske nær fremtid vil kunne håndtere enda mer bedriftsspesifikke oppgaver, som for eksempel å hente informasjon fra din bedriftshåndbok. SAP har også store planer om å få på plass en stemmestyrt app, slik at du kan prate til Joule på lik linje med at du prater til Siri på iPhone og Alexa på Android.

Vi har trua på Joule – har du?

Det vi har sett av Joule så langt er ikke mindre enn skikkelig imponerende, og vi vil påstå at Joule har startet en revolusjon når det kommer til hvordan HR-oppgaver kan håndteres.

Med naturlig språk og sitt intuitive grensesnitt, gjør Joule det enkelt å få ting gjort, både for ansatte og ledere, og for deg som jobber innen HR. Med stadig flere definerte bruksområder, og med planer for både norsk språk og stemmestyring, er vi sikre på at Joule vil være med på å forme og forbedre fremtidens arbeidsplasser.

Joule er så mye mer enn en digital assistent – Joule er din samarbeidspartner som vil hjelpe deg med å skape en bedre og mer effektiv arbeidshverdag. Høres glimrende ut, ikke sant?

 

Vil du vite mer om HR og AI? Kontakt oss – vi hjelper deg mer enn gjerne.