HR og den nye normalen

den nye normalen

Av Lionel Layerle

Etter å ha levd med pandemien i 1,5 år, beveger vi oss endelig mot slutten, mot en ny hverdag, mot den nye normalen. Pandemien er ikke over, men med en høy vaksineringsgrad og synkende smittetall kan vi etter hvert løfte blikket og begynne å planlegge hvordan den nye arbeidshverdagen skal se ut.

Noen er allerede tilbake på kontoret, andre er fortsatt på hjemmekontor, mens andre igjen har en hybrid løsning. Slik vil det også være i tiden som kommer. Vi ser at pandemien har påvirket arbeidstakere på ulike måter.

Enkelte har brukt 18 måneder på å glede seg til å komme tilbake på kontoret, mens andre har funnet ut at hjemmekontor er en god måte å jobbe på. De fleste ønsker seg nok en hybridløsning, hvor de kan få det beste fra begge verdener.
Hvis ansatte selv kan velge hvor de vil jobbe fra er det mye du må ta hensyn til, og et viktig spørsmål vil være hvordan ledere skal lede i den nye normalen. Så, hvordan vil det bli med HR i den nye normalen?

Hjemmekontor, hybridkontor eller fysisk kontor?

I løpet av pandemien har det kommet klart frem at HR ikke er til for HR, men for lederne, for ansatte, ja for menneskene i bedriften. Viktigheten av å ha gode HR-prosesser som fungerer best mulig for akkurat din bedrift, og det beste HR-systemet som støtter dine prosesser, kunne ikke ha kommet tydeligere frem enn når ledere har måttet lede digitalt.

I den nye normalen kan det faktisk bli enda mer utfordrende: Hvis du har ulike modeller for hvor dine ansatte skal jobbe fra, må ledere ta dette innover seg. For hvordan følger du opp noen som er på hjemmekontor, noen som er på hybridkontor og noen som er på fysisk kontor på den beste måten?

Hvor bør du starte?

For å få dette til, er vår klare anbefaling å starte med HR-prosessene dine. Er de tilpasset den nye normalen? Hvis svaret er nei, er det lurt å gå tilbake til tegnebrettet. Når du har prosessene på plass, er neste steg å ta en titt på ditt HR-system. Støtter systemet prosessene? Hvis svaret også her er nei, er det på tide å ta grep.

Dette gjør du ved å velge et HR-system som legger til rette for god dialog og som sørger for at både ledere og ansatte får gjort jobben sin, på best mulig måte, uavhengig av hvor de befinner seg. Ved å velge et HR-system som har de beste digitale løsningene for blant annet kompetanse, og mål- og medarbeiderutvikling, fokuserer du på nettopp dette og legger premisset for kontinuerlig og produktiv dialog mellom leder og ansatt.

Sariba har over 20 års erfaring med HR-prosesser, HR-rådgiving og HR-teknologi. Vi hjelper deg gjerne med å få på plass det du trenger for å sørge for at både ledere og ansatte har det de trenger i den nye normalen.

Lionel i Sariba

Lionel Layerle

Managing Director

Har du spørsmål til HR-prosesser, rådgivning eller teknologi er du mer enn velkommen til å kontakte Saribas Managing Director, Lionel Layerle.