Sariba Sverige: Vi går inn i det svenske markedet – Hva betyr det for deg?

Sariba Sverige

Sariba Sverige (Sariba Consulting AB) har eksistert i Sverige siden 2019, men vi tar nå, for alvor, steget inn i det svenske markedet. I juni i år inngikk vi en reselleravtale med SAP Sverige, en viktig milepæl som markerer vår tilstedeværelse i nettopp dette markedet.

Digitalisering av HR-prosesser står høyt på agendaen for organisasjoner over hele Europa, og etterspørselen etter HR-konsulenttjenester og implementering av SAP HR-løsninger øker. Saribas etablering i Sverige vil gi oss tilgang til både nordiske og internasjonale kunder.

Hvorfor ekspanderer vi?

Bakgrunnen for vår geografiske ekspansjon ligger i vårt ønske og vårt mål om å bidra til utviklingen av flere virksomheter. I over 20 år har Sariba vært en «pure player» med dedikert fokus på HR, hovedsakelig i Norge. Vi ser at den kompetansen vi har bygget opp ikke stopper ved landegrensen, og at vi har mye å tilby det svenske markedet.

Vi har de siste årene bygget opp et svensk fagmiljø med flere dyktige kolleger. Sammen med HR-kompetansen vi har fra det norske markedet og reselleravtalen vi har signert med SAP Sverige er vi nå klare for å hjelpe svenske ledere og medarbeidere til å få til mer. Dette skal vi gjøre ved å gi våre kunder tilgang til både dyp og bred ekspertise. I tillegg gir vi våre kunder tilgang til den beste HR-løsning i markedet. Basert på beste praksis og det glimrende HR-systemet, SAP SuccessFactors, har vi utviklet Sariba People Centric: Vår prekonfigurerte og pakketerte HR-løsning. Sariba People Centric  vil definitivt være en akselerator for deg som ønsker å digitalisere dine HR-prosesser på en rask og smidig måte.

Vi ser at den kompetansen vi har bygget opp ikke stopper ved landegrensen, og at vi har mye å tilby det svenske markedet.

Flere svenske kunder

Sariba jobber allerede tett sammen med flere svenske kunder. Ved å øke vår tilstedeværelse i det svenske markedet ønsker vi utvikle et nettverk av Saribakunder som vil kunne spille hverandre gode og utveksle nyttige erfaringer.

En del av vår jobb som HR-spesialist er å fjerne kompleksitet fra våre kunders prosesser og systemer, slik at de kan fokusere på å anskaffe, beholde og utvikle sine ansatte på en effektiv måte. Vi vil utfordre flere kunder å ta en samtale med oss for å kunne sparre om sine utfordring og se hvordan vi kan dele våre erfaringer og finne smidige løsninger i felleskap.

Å være ansatt i Sariba Sverige

Geografisk ekspansjon er også et viktig signal til Saribas svenske ansatte. Sverige er et marked vi satser på, og et marked vi både er, og skal fortsette å være til stede i. Ved å være ansatt i Sariba Sverige får du i stor grad være med på å påvirke din egen arbeidshverdag. «Hvordan skal vi samarbeide internt? Hva skal vi gjøre på egenhånd og hva skal vi gjøre sammen med våre norske kolleger? Hvordan ønsker jeg at Sariba Sverige skal være?» Å være ansatt i Sariba Sverige lar deg være med på noe helt nytt, samtidig som du har en hel organisasjon, med over to tiårs erfaring, i ryggen.

Sariba er på jakt etter flere flinke ansatte i Sverige, og du er velkommen til å ta kontakt om dette kunne være noe for deg.

Hva betyr Sariba Sverige for norske kunder?

Det at Sariba tar steget over grensene, og aktivt jobber med HR i andre land enn Norge er absolutt en fordel for våre eksisterende kunder. Sverige har gitt oss tilgang til ny og spennende kompetanse, og vi har således styrket vårt faglige miljø. I tillegg er dette en fordel for deg som har et selskap som strekker seg utover Norges grenser. Her vil vi nå kunne bidra med lokal kunnskap knyttet til svensk HR og lønn.

Lionel i Sariba

Lionel Layerle

Managing Director

Vil du vite mer om Sariba Sverige, eller hva vi kan hjelpe deg med? Eller kanskje du kunne tenke deg å jobbe sammen med oss? Du er uansett mer enn velkommen til å ta kontakt med vår daglige leder, Lionel Layerle.

X
X