Hva er egentlig en skyløsning?

Hvorfor velge skyløsning

Før vi forteller deg noe om hvorfor du bør velge en skyløsning, vil vi gjerne dvele litt med dette begrepet; skyløsning. For hva er egentlig en skyløsning? Eller Cloud som det også kalles.

For å få klarhet i dette har vi tatt en prat med vår Product Manager, Halvard Løchen, for å se om han kan forklare dette for oss på en enkel og grei måte.

Så Halvard, hva er egentlig en skyløsning?

En skyløsning er et problemfritt teknisk miljø!

Hva mener du med det?

La meg forsøke å tegne et bilde for deg. La oss si at du trenger en skikkelig god robotgressklipper (uten sammenligning for øvrig). Du vil ha den beste gressklipperen markedet har å by på, og det er viktig for deg at programvaren, til enhver tid, er up-to date. Du vil ha en jevn og grønn gressmatte, som virkelig kan konkurrere med de beste hagene i nabolaget, uten at du må tenke på hverken vedlikehold, oppdateringer eller selve gressklippingen.

I stedet for å kjøpe en gressklipper (som du både må smøre, oppdatere og generelt vedlikeholde) har du tilgang til en som alltid fungerer og er oppdatert, akkurat når du trenger den! Vedlikeholdet gjøres av noen andre, og hvis det skulle skje noe, er det noen andre som kommer og fikser det! Det eneste du trenger å tenke på er hvordan du vil at gressplenen skal se ut, hvor ofte du skal klippe gresset og hvor du skal plassere solstolene!

Akkurat sånn er det for skytjenester for lønn- og HR-systemer også. Du får tilgang til en løsning som alltid fungerer, og om noe skulle måtte fikses, er ikke det ditt problem, det er det noen andre som håndterer.

a robotic lawn mower working on a green grass fiel YRECT5F

La meg tegne et bilde for deg! La oss si at du trenger en skikkelig god gressklipper (uten sammenligning for øvrig)!

Flott! Takk for forklaringen Halvard. Men hvem passer egentlig en skyløsning for?

Det som er så flott med skyløsninger er at de passer for absolutt alle! De er tilpasset lokale regelverk ved at ulike datasenter ligger i ulike regioner. Dette betyr at regler med regionale ulikheter, som for eksempel GDPR, alltid er hensyntatt.

Ok. Men what’s in it for me, altså om jeg er kunden din?

Det som er det aller beste med en skybasert løsning er du som kunde ikke trenger å vedlikeholde teknisk kompetanse internt! Det vil si at du kan frigi både tid og ressurser, og fokusere på din kjernevirksomhet, og de oppgavene som faktisk gir verdi.

Men hva med sikkerheten, da Halvard?

Du kan være helt trygg på at data som oppbevares i en skyløsning er like trygg som data som oppbevares andre steder. Jeg vil faktisk påstå at en skyløsning gir deg ekstra sikkerhet. Det jeg mener med det er at hvis du skulle være uheldig å få datamaskinen din ødelagt eller om data du trenger skulle bli borte på en annen måte, kan det alltids hentes tilbake fra lagringsplassen i skyen.

Topp! Et siste spørsmål: Er det noe spesielt du bør tenke på når det gjelder skyløsninger og HR?

Ja det vil jeg si! Det du bør tenke på når det kommer til skyløsninger og HR, er at dette bør du rett og slett ta i bruk! Skyløsninger vil gi deg helt nye muligheter innen HR, fordi skyløsninger gir en helt unik støtte til dine HR-prosesser! Alt av data er tilgjengelig i en og samme løsning, noe som betyr at du kan gjenbruke data i alle dine HR-prosesser. Det betyr rett og slett at du ikke lenger trenger å registre samme data flere ganger.

Fra et personalarkivperspektiv er det helt supert, fordi det sørger for at du til enhver tid er GDPR-compliant, noe de fleste er opptatt av å være. Og sist, men ikke minst vil jo oppdateringer fra myndighetene automatisk komme inn i løsningen din, så da slipper du å tenke på det også!