Slik sikrer du god onboarding av nyansatte

Onboarding av nyansatte

Pandemien viste oss viktigheten av god HR-ledelse – for absolutt alle parter i bedriften. Når ledere har måttet lede, ansette og onboarde digitalt, har det skapt grobunn for nye HR-prosesser tilpasset bedriften. I dag er disse løsningene etablert som hybrid arbeid, den «nye normalen». 

Onboarding innebærer introduksjon og oppfølging av den nyansatte over det første året. Slik vil medarbeideren raskt kunne sette seg inn i arbeidets forventninger, rutiner og oppgaver. Så hvordan er det egentlig å ansette noen når arbeidet forutsetter en hjemmekontorløsning? Hvordan vil onboardingprosessen foregå i hybridløsningen?

Å skulle ansette en kollega du kanskje kun har sett i et videomøte, kan være en utfordring. Uavhengig av om du er på kontoret, hjemmekontoret, eller veksler mellom disse, er det utrolig viktig å stille forberedt til onboardingprosessen. 

Les mer: Onboarding: Hvordan tar du imot dine nye talenter?

Tips til onboardingprosessen

Begynn prosessen før oppstart

Fra den nyansatte signerer kontrakten til hen står i trappeoppgangen til kontoret ditt halvt nølende, kan det fort gå flere måneder. Å benytte denne tiden godt, vil gjøre at onboardingen går raskere og smidigere. Slik kan din nye kollega føle seg velkommen og ivaretatt, og raskere sette seg inn i arbeidet. 

Begynn derfor onboardingprosessen idet kontrakten er signert. Slik sørger du for å holde den nyansatte varm, for eksempel med relevant informasjon hen kan sette seg inn i. Eller kanskje har dere et digitalt introduksjonskurs den ansatte kan delta på før oppstart?

Ha det praktiske i orden til oppstart

Mobiltelefon, PC og adgangskort er vanlig utstyr som kommer med arbeidet. Sørg for at dette er på plass til den nyansatte møter opp på sin første arbeidsdag. Informér den ansatte om oppmøtested og -tid, samt hvem hen kan forvente å møte. Når den ansatte vet hva hen kan forvente, vil hen kunne senke skuldrene. Samtidig bidrar du til en smidig overgang inn i det nye arbeidet. Når alt det praktiske er på plass, kan den nyansatte raskere og enklere komme seg inn i nye rutiner. 

Vil du sikre den beste onboardingen for den nyansatte? Se vårt webinar – akkurat når det det passer deg.

Har du spørsmål, er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss.