Har du møtt vår nye prosjektleder, Hildegunn?

Hildegunn
Hildegunn sirkel

Hildegunn Posti Svendsen

Manager Projects

Første juni var en fin dag for oss i Sariba. Da fikk vi nemlig en ny kollega! Hildegunn Posti Svendsen kom til oss fra Cognizant, og er både uredd og utrolig dyktig. Hun har jobbet med lønn og SAP hele sin karriere, og hos oss skal hun jobbe som prosjektleder innen lønn. Mer kvalifisert dame skal du jammen lete lenge etter 😊

Vi er så glade for at Hildegunn valgte å bli en del av Saribafamilien, og vi har tatt en prat med henne slik at også du kan få gleden av å bli litt bedre kjent med henne.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Ja det kan jeg jo! Jeg heter Hildegunn, er gift, har 3 barn og enda flere barnebarn! Jeg har alltid vært glad i å jobbe, og jeg har rett og slett jobbet hele livet! Når jeg ikke jobber er jeg på hytta vår i Ryfylke, og jeg er ellers mye sammen med venner og familie. Vi har også en leilighet i Spania, og der er det godt å være 😊.

Kan du fortelle litt om din arbeidserfaring?

Jeg har, som sagt, jobbet hele livet. Jeg har vært så heldig å finne et fagfelt som jeg både synes er skikkelig interessant, som jeg trives med, og som jeg ikke blir lei av! Jeg har jobbet med lønn i over 30 år, og dette fagfeltet synes er skikkelig spennende.

Jeg vokste opp i oljemekkaet Stavanger, og ble tidlig en del av Aker Solutions.  Der har jeg faktisk vært siden 1987. Jeg har vært med på alle navnebyttene, sammenslåingene, og etableringen av et Shared Servicesenter. Dette ble splittet ut i eget selskap, og på den måten endte jeg opp i Cognizant, uten å ha byttet jobb 😊

Når jeg tenker tilbake på min reise innen lønnsfaget, vil jeg si at jeg har vært innom det meste. Jeg begynte med registrering av data, jeg har vært teamleder, jeg har jobbet med Shared Service og tok så veien videre til å bli prosjektleder. Jeg har også hatt gleden av å jobbe med assesements; Hvor feiler det? Og hvorfor feiler det akkurat her? Det å knekke en slik utfordring innen lønn synes jeg er veldig gøy!

I Aker Solutions var jeg med på implementeringen av SAP HR i 2001/2002. Dette var rett og slett uhyre interessant, og et kjempestort prosjekt. Jeg ble etter hvert ansvarlig for opplæringen og det ble min oppgave å lære opp teamet etter at prosjektet var ferdigstilt. Hele prosjektet var skikkelig spennende, men det er spesielt en ting jeg husker godt. Det var den aller første lønnskjøringen vi gjorde for en pilotbedrift. Da satt jeg oppe til klokken seks om morgningen og fulgte spent med, for å sikre at alt gikk som det skulle. Jeg er veldig engasjert og dedikert til de oppgavene jeg tar på meg.

Dette prosjektet ga meg verdifull erfaring i hvordan et implementeringsprosjekt bør gjennomføres, og med meg i erfaringssekken tok jeg også forståelsen av hvordan et optimalt lønnssystem bør være.

Hvorfor akkurat lønn, Hildegunn?

Lønn er utfordrende, det er gøy, det er komplekst og det er dynamisk! Mange tenker at lønn er rutinearbeid og utbetaling til en konto, men det er så mye mer! Lønn er et utrolig bredt fagfelt hvor utbetalingen er sluttproduktet, men for å få til dette på den best mulige måten må du jo ha en god lønnsprosess. Du må ha gode og korrekte data inn fra blant annet HR, tidsystemer, og rotasjonsplaner, og i den andre enden må lønn levere korrekt data både til banken, regnskap og ikke minst må rapporteringen være korrekt.

Lønn er altså selve kjernen, befinner seg i midten av det hele, og er rett og slett kilden til de tilknyttede prosessene.  Du kan selvsagt ha ulike systemer for lønn, tid og HR, men de må snakke sammen og det stemme. I tillegg må du ta hensyn til lover og regler og det er endringer hele veien; nye tariffavtaler, nye regjerninger som kommer med endringer som påvirker lønnsoppsettet, etc. etc,

Jeg tenker ofte at lønn er en levende masse som skal tilpasses slik at det blir korrekt. Det må være korrekt. Det er ikke noe som heter sånn ca i lønn, og vi som jobber med lønn, vi må ha en vilje til å jobbe for å få to streker under svaret.

Lønn handler om enkeltpersoner, bedriften, og regelverket, samtidig! Er det rart jeg er begeistret?

Hva liker du med prosjektlederrollen?

Jeg er veldig glad i å jobbe med ende-til-endeprosesser, og det får jeg absolutt gjort som prosjektleder. Jeg liker å bli kjent med mennesker og forstå deres styrker. Hvem er god på hva? Hva er akkurat denne personen best til? Og hvordan får jeg teamet til å jobbe i samme retning til tross for deres ulikheter? Det å få jobbe med team og få de til å fungere, det er skikkelig givende.

Hvorfor akkurat SAP, Hildegunn?

SAP er det aller beste HR- og lønnssystemet, det er det ingen tvil om, så jeg heier på SAP!

Når du ser hvor utfordrende det er å ha flere ulike systemer, for eksempel et for HR, et for tid og et for lønn; da ser du den store verdien SAP faktisk gir. SAP tenker alltid langsiktig, og de ser og tar høyde for både bredden og kompleksiteten i alle prosesser. SAP står rett og slett mitt hjerte nært.

Hvorfor vil du jobbe i Sariba, Hildegunn?

Sariba har en kultur jeg kjenner meg hjemme i, og jeg liker også at selskapet ikke er for stort. I Sariba spiller vi hverandre gode, vi får ting til, og det er helt naturlig å dele kunnskap med hverandre. Alle i Sariba både har og tar automatisk et ansvar, og det synes jeg er fint!

Hva motiverer deg?

Jeg blir så fort engasjert at det bobler helt over! Jeg motiveres av å være en del av et prosjekt og et prosjektteam. Jeg elsker å sitte rundt et bord (fysisk eller digitalt), sammen med prosjektdeltakere som er like engasjerte som meg! Og sammen finner vi løsninger! Jeg tror fullt og helt på at gode team og et godt samarbeidsklima kan løse det aller meste. Det å klare å få til noe sammen, det synes jeg er utrolig motiverende.

Hva gleder du deg til?

Det er ganske mye! Jeg er glad i å reise, så det å planlegge nye turer er alltid kjekt! Jeg gleder meg til ferie og tilbringe den med familie og venner, og jeg gleder seg til å se hvordan prosjektene i Sariba utvikler seg. Også gleder jeg meg selvsagt til å bli enda bedre kjent med de nye kollegaene mine.

arita sirkel liten 1

Marita Johansen

Consultant Manager

Hildegunns leder, Marita, har følgende å si om sin nye kollega:

«Hildegunn er et fantastisk menneske! Rent faglig er hun på topp, og hun har i tillegg med seg prosjektledererfaring som både vi i Sariba og våre kunder kommer til å få masse glede av. Hildegunn er en åpen, utadvendt og raus person som tar utfordringer på strak arm. Jeg er ordentlig glad for å ha fått Hildegunn inn i Saribafamilien!»

Vil du  vite mer om hva Hildegunn kan hjelpe deg med? Da er du mer enn velkommen til å ta kontakt.