Har du møtt Stein?

Stein

Sariba vokser videre, og i år har vi utvidet prosjektlederparken med en spennende og dyktig mann, nemlig Stein Skogheim. Med seg i kompetansesekken har han ikke mindre enn 34 års erfaring fra Sjøforsvaret og Etterretningstjenesten, samt erfaring fra både Utenriksdepartementet og som stabssjef i Flyktninghjelpen i Sør-Sudan. Stein er altså en mann med mye erfaring, gode verdier og med hjertet på rett sted.

Vi har tatt en prat med Stein, slik at du også kan bli litt bedre kjent med ham.

God lesning!

-Kan du fortelle litt om deg selv, Stein? Hvem er du?

-Ja, det kan jeg gjerne gjøre. Min utdannelse har jeg fra Sjøkrigsskolen og jeg har jobbet som offiser i sjøforsvaret i flere år, før jeg ble sivilt ansatt i Etterretningstjenesten. Etter dette har jeg jobbet både i utenriksdepartementet og som stabssjef i Flyktninghjelpen. I hele min karriere har jeg hovedsakelig vært basert i utlandet. Det har vært krevende arbeid med mye reising, menneskemøter, sterke inntrykk, og opplevelser jeg bærer med meg for alltid. Etter alle disse årene, borte fra både familie og venner, kom jeg frem til at jeg ønsket meg hjem. Jeg har to flotte barn, en strålende kone, og på toppen av det hele har jeg nå gleden av å være bestefar. Dette er noe jeg ønsker å ta en enda større del i.

Stein kvadrat 1

Stein

<- Dette er Stein! En erfaren mann med hjertet på rett sted, ansatt som prosjektleder hos oss i Sariba.

– Mange vil tenke at det er et godt stykke fra både Etterretningstjenesten og Flyktninghjelpen til prosjektledelse i Sariba. Hva tar du med deg av erfaringer?

-Godt spørsmål! Jeg tenker at hvis vi tar et steg tilbake, og ser på det store bildet, så har jeg jobbet med ledelse av både store og små team i stort sett hele min karriere. Dette mener jeg er en viktig egenskap en prosjektleder bør ha. Det å få et prosjektteam, som består av ulike ansatte fra både kunde- og leverandørsiden, til å jobbe i samme retning, det krever en stødig prosjektlederhånd.

I tillegg har jeg med mye nyttig erfaring. Det skal for eksempel mye til før jeg blir stresset og anser noe som et digert problem! Det er viktig å fokusere på hva som virkelig er alvorlig, og å klare å ta med seg ro inn i prosjekter. Det vil jeg si jeg er god på.

Og så er det nå en gang sånn, at det alltid oppstår utfordringer og kanskje til og med uforutsette hendelser i et prosjekt. Det har jeg mye er faring med– Og løsningen? Det er å dele det hele opp. Du tar rett og slett bit for bit, og før du vet ordet av det er problemet løst.

Jeg har også med meg en god ide om hva lederne som skal ta i bruk SAP SuccessFactors lurer på. Jeg har jo jobbet som leder i svært mange år, og jeg vet derfor godt hvor skoen kan trykke når det kommer til lederes arbeid med HR-system og HR-relaterte oppgaver. Det tror jeg kan gi meg en god vinkling inn i prosjektene.

– Men hvorfor akkurat Sariba, Stein?

Da jeg først kom over Sariba, ble jeg nysgjerrig på Sariba som selskap: Hvem (og hva) er Sariba? Hvilke verdier er de opptatt av? Hva slags mennesker vil kunne bli mine nye kollegaer? Da jeg hadde dette klart for meg, ble jeg rett og slett trigget av rollen som prosjektleder. Jeg har med meg god og relevant prosjektledermetodikk i kompetansesekken, og i Sariba får jeg muligheten til å videreutvikle denne, samtidig som jeg får jobbe med mennesker. Jeg liker mennesker, og det å få lov til å jobbe med spennende folk hver dag – det motiverer meg. Jeg har som ambisjon å ha det fint på jobb og å få lov til å bidra. Det får jeg så til de grader i Sariba.

Det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg kommer fra en type arbeid hvor det finnes en rekke utfordringer, som for eksempel diskriminering og korrupsjon. Da kjennes det ekstra fint å komme inn i et ryddig og positivt miljø i Sariba. Jeg opplever at alle drar i samme retning, og du kan spørre hvem som helst om hva som helst – og du får gode svar og hjelp på veien. I Sariba er det høyt under taket og alle ønsker å gjøre hverandre gode – det setter jeg pris på.

I tillegg synes jeg det er en berikelse å ha kollegaer i flere land. Min erfaring tilsier at det finnes andre måter å løse ting på enn den norske måten. Det er derfor utrolig viktig å være åpen for at ting kan gjøres på andre måter, og at vi har mye å lære av hverandre

– Hva motiverer deg?

At noe må løses! Og at vi er en gruppe som finner ut av det sammen. Jeg tenker at «vi» alltid er viktigere enn «jeg».

– Hva gjør du når du ikke er på jobb, Stein?

Da er jeg sammen med familien min. Jeg har tenkt til å bruke mye tid på å være bestefar i tiden som kommer, fordi det er rett og slett en gladjobb! Jeg har også både båt, motorsykkel og veteranbiler, så det er nok å henge fingrene i.

I tillegg skal jeg nå venne meg til å bo hjemme. Det er skikkelig fint å være i gangavstand til barna, og å ha venner og familie i nærheten.

– Hva gleder du deg til, akkurat nå?

Jeg gleder meg til å være sammen familien min! Jeg gleder meg over å ha en spennende jobb som ikke krever at jeg er så mye borte. Også gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med både kunder og mine nye kollegaer.

Christian kvadrat

Christian Olsen

Team lead projects

Med Stein på laget har vi fått inn ny og spennende kompetanse. Stein kommer inn med nytt perspektiv og masse erfaring, og kundene som får jobbe med Stein kan absolutt glede seg!

Vil du vite mer om hva Stein kan hjelpe deg med? Da er du velkommen til å kontakt Steins leder, Christian.