Marit deler sine opplevelser av SuccessFactors

Mål- og medarbeidersamtale

Har du en strålende løsning for mål- og medarbeidersamtale for dine ansatte? Hvis ja: så bra da! Vi håper den er skikkelig god, og at den gir deg full valuta for pengene. Hvis du ikke har det, eller du kunne tenke deg å finne ut mer om hva som finnes på markedet, har vi gode nyheter til deg. Det finnes nemlig en glimrende løsning for mål- og medarbeidersamtale. Den heter Performance & Goals og er en modul i SAPs velkjente og ledende HR-plattform SAP SuccessFactors.

Vi har tatt en rask prat med vår superflinke kollega, Marit Søderberg, om nettopp denne modulen. Hun har vært løsningsarkitekt i en rekke SuccessFactors-prosjekter, og har vært med på implementeringen av denne modulen ganske mange ganger. Marit kjenner både Sariba og mange av kundene våre veldig godt, så vi ville gjerne høre mer om hennes erfaringer og inntrykk av modulen.

Jeg ser at når det hele er forankret hos toppledelsen blir det et fokus på det i hele organisasjonen. Og det er gøy å se!

Marit Søderberg

Marit Søderberg

Økt fokus på medarbeiderutvikling

– Hva opplever du er grunnen/grunnene til at kunder er opptatt av mål- og medarbeidersamtaler?

– Jeg opplever at initiativet ofte kommer fra toppledelsen. Det er en kamp om å beholde de aller flinkeste folkene, og dette gir et økt fokus på medarbeiderutvikling. En måte å gjøre dette på, er jo ved å ha fokus på nettopp utviklingssamtaler, og å la de få ta en større plass i arbeidsdagen.

Når kunder tar i bruk verktøyet Performance & Goals, gir de ledere og medarbeidere muligheten til å ha pågående utviklingssamtaler gjennom hele året. Tidligere har medarbeidersamtaler vært noe man har gjennomført en gang i året fordi det har stått på en plan. Men med Performance & Goals følger du lett opp de ansatte gjennom hele året. Du sørger for at de du anser som topptalenter tas vare på, at de utvikles og at de ikke kjeder seg. For å si det på en annen måte: Du har ikke samtalen bare for å ha samtalen – du har samtalen fordi den faktisk gir en verdi. Ikke bare for bedriften, men også for både ledere og medarbeidere. Jeg ser at når det hele er forankret hos toppledelsen, blir det et fokus på det i hele organisasjonen. Og det er gøy å se!

Fleksible moduler

– Men hva tenker de ansatte?

– Det jeg har fått av tilbakemeldinger er at løsningen er skikkelig brukervennlig. Den er oversiktlig og fin, og kan selvsagt brukes på mobil. Det gjør at de ansatte synes det er enkelt og greit å bruke løsningen, noe som faktisk gjør at den brukes.

– Du har jo satt opp denne løsningen mange ganger – hva har du lært?

– Jeg har lært at Performance & Goals er en fleksibel modul. Og med det mener jeg at selve stegene i prosessen er fleksible, og at det er enkelt å tilpasse modulen til hver kundes prosesser i implementeringsfasen.

Det er en ganske enkel modul å implementere, og den er også grei å vedlikeholde. Mange av våre kunder gjør de fleste endringer selv, etter GoLive.

En annen ting jeg har lært er at mange kunder synes dette er en fin modul å starte med – grunnen til dette er at den kan implementeres alene, og at det er et mindre prosjekt.

– Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, Marit!

Vil du vite mer om mål- og medarbeidersamtale i SAP SuccessFactors er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Vil du vite mer om hvordan du kan motivere dine ansatte